Hevige brand allicht veroorzaakt door... muizennest

© wjn

© wjn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een korte maar hevige brand heeft zondagavond een sauna en werkplaats achteraan een woning langs de Eigenstraat in Denderhoutem vernield. De oorzaak van de brand is nog niet helemaal duidelijk. Bewoonster B.S. denkt dat een muizennest de boosdoener kan zijn.

wjn

“Ik kan geen andere oorzaak bedenken. Er is geen elektriciteit in onze sauna en ook geen gas. We verwarmen alleen met een houtkacheltje, maar dat wordt afgeschermd door brandwerende platen. Bovendien is er in de sauna, waar de kachel staat, helemaal geen schade”, zegt de vrouw.

Een expert moet meer duidelijkheid scheppen, maar het lijkt erop dat het vuur ontstond tussen de wand van de sauna en de wand van de werkplaats.

“De sauna stond hier twee jaar. In die tijd kan een dier daar gerust een nest gebouwd hebben. De schouwpijp en die wand worden natuurlijk warm, volgens mij is daar langzaamaan iets beginnen smeulen”, zegt de bewoonster.

Vreemde geur

B.S. was kort voor de brand nog in de sauna geweest. “Ik vond al dat er een vreemde geur hing, dus heb ik de deur nadien even laten openstaan om te verluchten. Mijn man en ik zaten wat later naar tv te kijken toen we plots een luide knal hoorden. Toen we buiten waren, zagen we metershoge vlammen.”

De brandweer van Aalst was snel ter plaatse, de schade bleef daardoor beperkt tot het tuinhuis. “Wat in het werkhuis stond, was niet meer te redden: het werkmateriaal van mijn man en ons hout gingen in vlammen op, gelukkig is ons huis gespaard gebleven.”

De brandweer kreeg na de bluswerken nog een onverwachte opdracht voor de kiezen geschoven. De lager gelegen garage van de buren liep onder nadat een brandkraan voor hun woning, waar een brandweerslang op aangesloten was, was gebroken. Het water stroomde naar beneden en stond goed vijftig centimeter hoog. Wie de schade moet betalen, is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen