Jongeren spelen taxi om “saai familiefeest” te mijden

© SBR

Verschillende Responsible Young Drivers legden zaterdag in Roeselare een rijtest af. Zij laten op oudejaarsnacht het feestgedruis met plezier aan zich voorbijgaan.

Marlies Maddens

De Responsible Young Drivers bereiden zich in Roeselare volop voor op oudejaarsnacht. Zaterdag legden enkele vrijwilligers rijtesten af bij rijschool Secura. “Geen rijexamen, want alle vrijwilligers hebben hun rijbewijs natuurlijk al behaald. De testen dienen om in te schatten in hoeverre ze met een auto kunnen rijden waarmee ze niet vertrouwd zijn, terwijl er passagiers vervoerd moeten worden die veelal dronken zijn”, leggen coördinators Jorgen Robijn en Thijs Devolder uit.

Tot tien ritten

Wie slaagt, mag met de volgwagen en de wagens van de passagiers rijden. Wie geslaagd is met een opmerking, mag met de volgwagen rijden. Wie niet geslaagd is, kan helpen bij de telefonische dispatching. “Op oudejaarsnacht kunnen vrijwilligers toch vijf a tien ritten verwachten.”

Een van hen is Tom Hubrecht (19) uit Alveringem. De student Luchtvaarttechnologie haalde net zijn rijbewijs en wil zich, met de leerstof nog fris in het geheugen, al meteen inzetten. De fuiven laat hij aan zich voorbij gaan. “Ik ben altijd al voorstander geweest van vrijwilligerswerk en ik ben toch geen fan van oudejaarsfeesten”, zegt hij.

“Het is inderdaad zo dat veel jonge gasten bij ons komen aankloppen om de saaie familiefeesten te ontwijken”, bevestigt coördinator Robijn. “Ze vinden Nieuwjaar overschat.”

Wie ook geen zin heeft om met de zatte nonkel aan tafel te zitten en het feestgedruis liever aan zich voorbij laat gaan, kan zich nog aanmelden. “We zoeken nog veel vrijwilligers”, klinkt het.

INFO

www.responsibleyoungdrivers.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen