Te weinig chauffeurs? Dus schrapt De Lijn in het tram- en busaanbod in ’t Stad

De Lijn Antwerpen werkt aan een voorstel om de frequentie van de trams te verminderen en buslijnen te schrappen. De ingreep moet een oplossing bieden voor het personeelstekort. De vakbonden vrezen het ergste voor het openbaar vervoer in Antwerpen.

Sacha Van Wiele

Het voorstel dat bij De Lijn Antwerpen op tafel ligt, is om trams te laten rijden volgens de dienstregeling tijdens een schoolvakantie. Het gevolg is dat een tram om de tien minuten in plaats van om de acht minuten aan een halte komt. Daarnaast is er sprake van het schrappen van bepaalde buslijnen.

Deze maatregelen zouden een oplossing moeten bieden voor het personeelstekort, zo blijkt uit een intern verslag van De Lijn. Op het Antwerpse stadsnet zouden veertig chauffeurs te weinig zijn. Bovendien bedraagt het budget voor De Lijn Antwerpen volgend jaar 7 miljoen euro minder.

De openbare vervoersmaatschappij wil niet te veel in detail gaan over deze voorstellen. “We zoeken een oplossing voor het tijdelijke tekort aan personeel”, zegt Marc Deschuyter, woordvoerder De Lijn Antwerpen. “Een beslissing is nog niet genomen en die ligt ook niet bij De Lijn Antwerpen.”

Die ligt wel bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Het is wachten op zijn goedkeuring.

De vakbonden en oppositiepartij PVDA vrezen inmiddels voor de gevolgen voor de reizigers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen