© joren de weerdt

Tom Boonen begeestert volle zaal: “Zuidkempense Pijl was mijn tweede mooiste ooit”

De bib van Mol nodigde maandagavond Tom Boonen en Wilfried Peeters uit voor een gesprek. Ruim 300 geïnteresseerden zakten af naar ‘t Getouw.

mto

De bibliotheek en de vrienden van de bib van Mol organiseren geregeld interessante lezingen. Gisterenavond waren wielrenner Tom Boonen en zijn ploegleider Wilfried Peeters te gast voor een onderhoudend gesprek met sportjournalist Jef Van Baelen.

Tom vertelde er over zijn rijke wielercarrière en over de laatste sprints die hij zal trekken in aanloop naar zijn laatste Parijs-Roubaix.

Zuidkempense Pijl

Uiteraard mochten enkele anekdotes niet ontbreken. Zo noemt Tom de Zuidkempense Pijl van 2001 zijn tweede mooiste overwinning, na Parijs-Roubaix 2012. “De Zuidkempense Pijl in Mol heb ik gewonnen met 20 seconden voorsprong. Tijdens de rit riep een toeschouwer ergens in Ezaart al proficiat. ‘Zwijg jong, ik moet nog drie kilometer rijden’, dacht ik toen”, vertelt Tom.

Ook zijn eerste topprestatie als profrenner blijft hem bij, toen hij derde werd tijdens Parijs-Roubaix 2002. “Net voor een korte kasseistrook had ik George Hincapie nog gewaarschuwd dat er iets ging gebeuren, maar die lette niet op. Even later sukkelde hij in een gracht”, vertelt Tom. Naast wielrennen zijn snelle wagens een grote passie van Tom. Zo vertelde hij dat hij in zijn tienerjaren al een auto had gekocht waarmee hij rondreed in De Most in Balen. Tot hij tegen de lamp liep. “We hadden in iemand zijn tuin gecrost en die man had dat gezien”, zegt hij.

Onderhoudend

De toehoorders waren tevreden. “Het was heel interessant. Je merkt dat Tom een gewone mens is gebleven. En hij had grappige anekdotes bij”, zegt Jan ­Vanherck. Ook trouwe supporter Jos Daems vond het een onderhoudende lezing. “Het was plezant om alle verschillende verhalen te horen van Tom”, vertelt hij. “Als supporter volg ik hem al lang. Zo was ik erbij tijdens verschillende klassiekers en WK’s. En tijdens de Scheldeprijs volgend jaar ben ik ook zeker van de partij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER