Werken veroorzaken monsterfile E40

© BELGA

Op de E40 in Aalter richting Brussel staan dinsdagmorgen monsterfiles, met meer dan één uur aanschuiven, omwille van een dringende herstelling van het wegdek ter hoogte van een werf. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt het verkeer vanuit de kust aan om via Kortrijk om te rijden.

adm

“In de werken aan het nieuwe op- en afrittencomplex zitten twee nieuwe bruggen die eruit moeten,” verduidelijkt woordvoerster Sylvie Syryn (Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen) de situatie. “Om niet maandenlang te hinderen, rijdt het verkeer op een tijdelijke weg naast de E40. Om van die tijdelijke weg terug op de E40 te geraken, moet er over een pechstrook gereden worden. En die pechstrook vertoont sneller dan verwacht slijtage.” Dat vrachtwagens er een lichte draaibeweging moeten maken, draagt daar allicht bij tot de slijtage, zo is nog nog te horen.

Het verkeer beschikt er normaal wel over drie versmalde rijstroken, de pechstrook inclusief, maar maandagnamiddag werd beslist om die pechstrook af te sluiten omwille van de dringende herstelling. Daardoor beschikt het verkeer nog over twee versmalde rijstroken, maar in de nacht van maandag op dinsdag werd nog een rijstrook ingenomen om de herstelling van de pechstrook mogelijk te maken, waardoor er dus maar één rijstrook meer beschikbaar is. Toch verwacht AWV dat die tweede rijstrook dinsdagvoormiddag snel terug opent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen