Een regeringsvliegtuig van de militaire luchthaven van Melsbroek op archiefbeeld.
Volledig scherm
Een regeringsvliegtuig van de militaire luchthaven van Melsbroek op archiefbeeld. © flyer1

Regering blaast contract voor vipvluchten plots af

De regering komt na een maand al terug op het miljoenencontract dat ze sloot voor de vip-vliegtuigen waarmee de ministers en de koning vliegen. Dat schrijft De Tijd vandaag. Defensie zegt de intentie te hebben om “een nieuwe, meer gedetailleerde beslissing over de toekenning op te maken”. 

34 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    kunnen onze vips nu eindelijk niet normaal doen als ze het tekort in de begroting horen ? Dat zou hen allemaal wat geliefder maken. Dat ze maar eens aanhoren hoe de Zweden dat doen :-)
  • ka Van der Linden

    5 jaar geleden
    Hoge schadevergoeding die is ingecalculeerd. Een grote som komt dan daarna terug en zal verdwijnen in bepaalde zakken.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    De hoogste belasting druk voor de Belgen in Europa maar het uitdelen van cadeau gaat gewoon verder, men moet niet verwonderd zijn dat de Belg een afkeer hebben van de politiek.
  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Dat deze Dames en Heren ook maar een normale vlucht nemen , die hebben toch tijd genoeg . Het moet daarom geen Ryanair zijn wat mij betreft mogen ze gerust Brussel Airlines nemen , maar laat het toch stoppen met die kostelijke vluchten voor een paar personen.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Het initiële contract is geschrapt, dat wil niet zeggen dat er geen ander contract zal komen. Jullie denken toch niet dat politici en hun vip's met een gewoon vliegtuig luxe bezoekjes gaan afleggen, zelfs niet als er in business class kan gevlogen worden. Politici en hun vip's gaan niet om met het gewone, die is er om hun riante weddes en belastingen te betalen.