Opnieuw plofkraak in Limburg

Een geldautomaat van een BNP Paribas Fortis-kantoor aan de Diestersteenweg in Kermt bij Hasselt was woensdag rond 02.40 uur het doelwit van een plofkraak. De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad voerde een buurtonderzoek uit. Ook DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, kwam ter plaatse.

pvm

Bij de plofkraak raakte niemand gewond. Volgens BNP Paribas Fortis is er geen buit gemaakt.Het glas van de toegangsdeur van het bankkantoor is verbrijzeld. Bij de plofkraak is de geldautomaat uit de muur geslagen. Een drietal daders met bivakmutsen hebben de geldautomaat aan de straatzijde tot ontploffing gebracht. Enkele buurtbewoners werden wakker door de knal. Na de plofkraak namen de daders de vlucht. Verschillende politieploegen kamden de omgeving uit, maar de patrouilles hebben niemand meer kunnen aantreffen.

Naast DOVO en de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad is het gerechtelijk lab opgeroepen voor een sporenonderzoek. Drie brandweermannen van de post Hasselt zijn ook met materiaal, zoals een koevoet, het kantoor binnengegaan.

Het bankkantoor blijft woensdag gesloten.