De grenspost La Motta tussen het Italiaanse dorp Livigno en Zwitserland.
Volledig scherm
De grenspost La Motta tussen het Italiaanse dorp Livigno en Zwitserland. © Wikipedia

Belgisch koppel verstopt 84 liter sterke drank in mobilhome, maar aan Zwitserse grens loopt het fout

BuitenlandEen Belgisch koppeltje is bij het binnenrijden van Zwitserland stevig tegen de lamp gelopen. De twee hadden, verspreid over hun mobilhome, in totaal 84 liter sterke drank verstopt. Die kochten ze belastingvrij in het Italiaanse Livigno. Maar toen ze aan de grens kwamen, liep het fout.

56 reacties

  • Jan Paulussen

    4 jaar geleden
    Detail: de Btw is in Swiss slechts 8%... Dus veel kans dat het zelf met de boete bij, goedkoper is dan alles in België te kopen...
  • Christophe Vanhaecke

    4 jaar geleden
    Doe een toertje om en neem de brennerpas
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Wat mag je invoeren vanuit landen van de EU zonder invoerrechten: 110 liter bier of 90 liter wijn (waarvan maximum 60 liter schuimwijn) of 20 liter aperitief of 10 liter sterke drank.
  • Dedeyster Nico

    4 jaar geleden
    Ik heb het een keer anders voorgehad, had eten en drank mee voor een vakantie met 15 man,alles bijeen in mijn camionette.Bij binnenrijden van Zwitserland controle,heeft ons 700€ gekost, alles werdt uitgeladen en gewogen ,patatten,vlees en wat drank .zwitserland is streng en duur....
  • flip v.d. berg

    4 jaar geleden
    welke onozelaar rijd er nu rond met 84 liter sterke drank ! mobilhome in beslag nemen en verbeurt verklaren ! ik haal mijn fles sterke drank hier in de winkel in de buurt . of als je toch zo een drankprobleem hebt, ga dan in livignio wonen, dan moet je zo ver niet meer rijden !