Prinses Maria-Esmeralda aangehouden bij klimaatprotesten in Londen

De Belgische prinses Esmeralda (63), de halfzus van koning Albert en koning Boudewijn, is in Londen opgepakt tijdens betogingen voor het klimaat. De prinses had zich aangesloten bij milieuprotestbeweging Extinction Rebellion.

nba

Esmeralda heeft het nieuws zelf op haar Twitter bevestigd. Samen met andere betogers werd ze in Trafalar Square opgepakt. Vrijdagmorgen werd ze weer vrijgelaten. Dat liet ze weten door haar papier van invrijheidsstelling vrij te geven.

Esmeralda is de dochter van koning Leopold III en zijn tweede echtgenoot Liliane Baels. Ze is dus een halfzus van koning Albert. De prinses zette zich eerder al in voor het klimaat en had al gesprekken met Anuna De Wever, Kyra Gantois en Greta Thunberg.

LEES OOK. ‘Milieurebellen’ sluiten blokkeren van belangrijke wegen niet uit: “Zaterdag vragen we koning Filip om klimaatnoodtoestand uit te roepen” (+)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen