Inzittenden bestelwagen willen meisje meelokken: moeder doet verhaal

Na eerdere meldingen over een verdachte witte bestelwagen in onder meer Hoogstraten, is ook de politiezone Noord een onderzoek gestart na een melding uit Stabroek. Daar probeerden vermoedelijk twee inzittenden een meisje mee te lokken in de buurt van de campus Stabroek van het GO!TAK.

dvd

De melding dateert van donderdagvoormiddag. In de omgeving van de campus Stabroek van het GO!TAK, het Technisch Atheneum Kapellen, werd een leerlinge die naar huis fietste achtervolgd door een witte bestelwagen met vermoedelijk twee inzittenden. Mogelijk heeft de camionette ook een buitenlandse nummerplaat, maar dat kan officieel nog niet bevestigd worden.

De inzittenden zouden ook meerdere pogingen hebben ondernomen om het meisje mee te lokken, maar het meisje ging daar gelukkig niet op in. De politiezone Noord werd in kennis gesteld en deed ter plaatse vaststellingen. “Er is een onderzoek gestart en onze ploegen zijn extra waakzaam”, zegt Tom De Gent van de politiezone Noord. “Momenteel hebben we echter nog niet veel aanknopingspunten. We vragen burgers dan ook om waakzaam te zijn voor de verdachte bestelwagen. Beter een keer te veel de politie bellen, dan een keer te weinig.”

Dezelfde bestelwagen werd mogelijk eerder al op andere locaties gesignaleerd. Eind september werden drie minderjarigen achtervolgd en aangesproken door één of twee inzittenden van een witte bestelwagen in Hoogstraten. Toen ging het om jongens die onderweg waren van de hockeytraining naar huis. Een gelijkaardige melding liep niet veel later binnen. Die feiten gebeurden in de vroege avond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER