© AP

Simone Biles dikt medaillerecord nog wat aan en wint ook wereldtitels op balk en grond

Simone Biles heeft zich zondag tot wereldkampioene gekroond op de balk tijdens het WK turnen in het Duitse Stuttgart. De Amerikaanse heeft nu 24 WK-medailles, waarvan 18 gouden, op haar palmares. Dat is een record in het turnen.

De 22-jarige Biles was al de meest succesvolle turnster ooit in de WK-geschiedenis. Door haar 24e WK-medaille steekt ze nu de Wit-Russische legende Vitaly Scherbo (23 WK-medailles in de jaren 1990) voorbij.

Op de balk kreeg Biles een score van 15,066 punten achter haar naam. De Chinese Liu Tingting, die haar titel verdedigde, moest met 14,433 tevreden zijn met de tweede plaats. Haar landgenote Li Shijia (14,300) werd derde.

25e WK-medaille op grondoefening

Simone Biles was ook tijdens de grondfinale de beste. Nina Derwael liet zaterdag, na haar nieuwe wereldtitel op de brug met ongelijke leggers, al weten forfait te geven voor de grondfinale door een pijnlijke voet.

Biles heeft nu 19 wereldtitels achter haar naam en veroverde daarnaast drie keer zilver en drie keer brons op een WK. Ze was regerend olympisch en wereldkampioene op vloer en maakte die status in de Hanns-Martin-Schleyer-Halle volledig waar. Met haar score van 15,133 hield ze haar landgenote Sunisa Lee een vol punt achter zich. De Russin Angelina Melnikova pakte het brons met 14,066 punten.

Biles haalde haar WK-medailles bij vijf WK-optredens, te beginnen in 2013 in Antwerpen. Scherbo was eveneens op vijf WK’s actief, tussen 1991 en 1996.

© REUTERS

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer