Wallays.
Volledig scherm
Wallays. © Photo News

Wallays rondt solo van 44 kilometer fraai af en wint voor tweede keer Parijs-Tours

WielrennenJelle Wallays heeft voor de tweede keer in zijn carrière Parijs-Tours gewonnen. De dertigjarige West-Vlaming van Lotto-Soudal haalde het na 217 kilometer solo voor de Nederlander Niki Terpstra (Total-Direct Energie) en Oliver Naesen (AG2R La Mondiale). Wallays reed vijftig kilometer solo in de aanval. Het is voor de renner van Lotto Soudal zijn tweede zege in de Franse najaarsklassieker. Eerder triomfeerde hij al eens in 2014.

7 reacties

  • frankie bressinck

    5 jaar geleden
    Was vroeger 1 van de schoonste koersen v/h seizoen! Nu hebben ze er een kermiskoers van gemaakt! De UCI maakt alles kapot met hun regeltjes en hun honger naar geld!!
  • Marcel De Maesschalck

    5 jaar geleden
    Schitterend gedaan Jelle. Maar waarom moet er van Parijs - Tours, de vluchtkoers bij uitstek, een Franse versie van de Strade Bianchi gemaakt worden ? Volgend jaar misschien een kleine omweg langs de kasseien van Roubaix ?
  • Meert Dominique

    5 jaar geleden
    Lefevere blijft weg omdat onverharde wegens te gevaarlijk zijn. OK, blijft hij volgens jaar ook weg van Paris Roubaix? Natte kasseien zijn nog veel gevaarlijker. Mooie koers, was vroeger nogal saai, brede wegens zonder hellingen. Wij hebben hier dezelfde dag een sprintkoers, de GP Van Steenbergen. AUB, geen 2 sprintkoersen dezelfde dag.
  • Bernard Deplacie

    5 jaar geleden
    Een jongen van Staden... dus .. is zn prestatie fraai ipv fantastisch en duurde zn solo 44 km ipv de werkelijke 52 km
  • Hugo Verlot

    5 jaar geleden
    Proficiat. Sterke prestatie na al die tegenslagen dit seizoen.