Direct naar artikelinhoud
Antwerpen

Vrouw (88) overleden na steekpartij in Antwerpse studentenbuurt, verdachte opgepakt

De Raapstraat in Antwerpen.Beeld Google Streetview

Een 88-jarige vrouw is overleden nadat ze in Antwerpen betrokken raakte in een steekpartij. Ze zou de keel zijn overgesneden op straat. De verdachte ging op de vlucht maar werd zondagavond nog opgepakt. Dat bevestigde het parket van Antwerpen.

Het incident deed zich voor in de Antwerpse studentenbuurt, in de Raapstraat aan de Stadswaag. De oudere vrouw zou op straat de keel overgesneden zijn. Ze werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later zondagavond overleed. De speurders startten een onderzoek naar de dader en richtten een ruime perimeter in.

“Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag”, bevestigt Stéphanie Chomé van het parket van Antwerpen. “De omstandigheden worden volop onderzocht. De onderzoeksrechter heeft momenteel een communicatiestop ingevoerd in het belang van het onderzoek. Wel kunnen we bevestigen dat de politie zondagavond nog een verdachte gearresteerd heeft. Over deze verdachte wordt voorlopig geen verdere informatie verstrekt.”

De gearresteerde verdachte zou een man met Oost-Europese roots zijn, wellicht woonde hij in hetzelfde appartementsgebouw als het slachtoffer. Volgens Het Laatste Nieuws had hij het moordwapen, een mes, nog op zich tijdens zijn arrestatie.