Annegret Kramp-Karrenbauer (l) nam eind vorig jaar de CDU-voorzittershamer over van Angela Merkel
Volledig scherm
Annegret Kramp-Karrenbauer (l) nam eind vorig jaar de CDU-voorzittershamer over van Angela Merkel © REUTERS

CDU-voorzitter noemt AfD “een echt probleem in Duitsland”

BuitenlandCDU-leider Annegret Kramp-Karrenbauer heeft vandaag flink uitgehaald naar de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD). Die is in haar ogen “de politieke arm van rechts-extremisme”, zei de voorzitter van de Duitse christendemocraten tijdens het landelijke congres van de jongerenafdeling van haar partij in Saarbrücken.

10 reacties

  • Ronald Beintema

    5 jaar geleden
    De meest gevaarlijke politici zijn politici die alleen maar bezig zijn met het vullen van hun eigen zakken en het eigen volk op plaats twee of zelfs drie zetten!!! Dat behoort anders!!!
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    AKK,één vermeende rechtse daad en goegemeente opzadelen met verdachtmaking.Heeft AKK noch niks door over aanrandingen en bloedige aanslagen door haar nieuwe Duitsers.Daar ligt oorzaak waarom voor AFD zal gestemd.Is niet alleen in Duitsland,ook in andere landen is het negeren van eigen volk en cultuur gewoonte geworden.Gebrek aan goede opvoeding.
  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Zou de CDU zich eens afvragen hoe het komt dat afd zo populair is / wordt/ blijft
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    CDU met Merkel op kop zijn de bron van de huidige problemen. Ik ben laatst nog Koblenz en Hagen geweest,het tart elke verbeelding. mvg.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Is een probleem voor de CDU. Hiermee stelt de CDU zichzelf gelijk met Duitsland. Dat heet dan democratie.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN.  Twee doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever - Man die zichzelf dreigde op te blazen bij Iraans consulaat in Parijs had geen explosieven

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Twee doden bij Israëli­sche operatie op Westelijke Jordaanoe­ver - Man die zichzelf dreigde op te blazen bij Iraans consulaat in Parijs had geen explosie­ven

    Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen om “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied direct afgezet en speciale eenheden hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben. De Europese Unie legt ondertussen voor het eerst sancties op aan Israëlische kolonisten vanwege geweld tegen Palestijnen. Binnen onze federale regering is enkel de MR nog niet overtuigd van de erkenning van de Palestijnse staat. Dat werd vrijdag vernomen na afloop van het kernkabinet. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.