Wijnaldum maakt er op geweldige wijze 0-2 van.
Volledig scherm
Wijnaldum maakt er op geweldige wijze 0-2 van. © EPA

EK KWALIFICATIES. Oranje zo goed als zeker na heerlijke knal Wijnaldum - Rusland na 0-5 in Cyprus helemaal zeker

EK kwalificatieNadat Nederland het EK 2016 en het WK 2018 aan zich zag voorbijgaan, kan Oranje het EK 2020 haast niet meer missen. Dankzij een 1-2-zege in Wit-Rusland gaan onze noorderburen aan de leiding in groep I. In de kwalificatiegroep met de Duivels heeft ook Rusland zich verzekerd van deelname. Het won met maar liefst 0-5 in Cyprus en is na België en Italië het derde land dat zich plaatst. De Schotten poetsten het blazoen een (heel klein) beetje op tegen San Marino: 6-0. 

4 reacties

  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Een wedstrijd om snel te vergeten. De punten zijn binnen, das het belangrijkste. Zulke wedstrijden kom je weleens tegen. Valt bar weinig om iets over te zeggen.
  • Meert Dominique

    5 jaar geleden
    Tegen een ploeg vergelijkbaar met Kazachstan had Oranje toch veel problemen. Hoogste balbezit maar geen dreiging. En ik blijf erbij, Matthijs Deligt is een steengoeie voetballer in de traditie van Ajax (aanvallend ingesteld, prachtige pasing en techniek), maar een middelmatige verdediger.
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Raymond winnen in Rusland dat doen ze. Ze gaan voor 30 op 30
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    We zijn nog niet zeker van de eerste plaats, het zou straf zijn met één verliesmatch tweede te worden in Rusland. Best gelijkspelen ginder.