Parijs-Tours - Oliver Naesen is onder de indruk van Wallays: "Een grote numero van Jelle"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Oliver Naesen eindigde vorig jaar als vierde in Parijs-Tours, in de editie van 2019 werd het een derde plek nadat hij de sprint om plaats twee verloor van Niki Terpstra. "Ik drong niet meer aan", zei hij na afloop. "De tank was leeg."

Naesen voelde zich nochtans sterk, maar winnen zat er niet in. "Ik voelde me heel goed vandaag", zei hij, "maar als je zo'n lange finale hebt, is het niet gemakkelijk. Ik kon niet alle vuile werk opknappen en ik had een beetje het gevoel dat ze me enorm viseerden in de achtervolging. Bovendien stuiten we op een ongelooflijk sterke Jelle Wallays. Hij had blijkbaar een uitzonderlijke dag en dit is een 'grote numero' van hem. Hij verdient de zege."

Naesen sprong nog weg uit wat restte van het peloton en ging met Terpstra op zoek naar Wallays. "Maar hij was al ver weg. Op het eind zat ik stikkapot en drong ik niet meer aan voor de sprint. Ook al was Niki twee keer teruggekeerd na een lekke band, toch voelde ik dat hij frisser was dan mij en er zat niets meer in de tank om te sprinten. Dus dat deed ik ook niet."

Naesen won een rit in de Binckbank Tour en verzamelde tal van ereplaatsen. "Ik ben blij met mijn seizoen", eindigde hij nog. "Ik voel dat ik opnieuw progressie heb gemaakt, maar ik zou gewoon graag meer willen winnen. Een zege per jaar is niet genoeg, al weet ik wel dat veel renners zo'n erelijst maar al te graag zouden willen voorleggen. Mijn beste herinnering is mijn tweede plaats in Milaan-Sanremo, op het podium staan in zo'n select gezelschap was toch wel een bijzonder moment."

bron: Belga