Keniaan Eliud Kipchoge liep voor het eerst in de mensheid een marathon sneller dan twee uur, maar bioloog Midas Dekkers is niet onder de indruk.
Volledig scherm
Keniaan Eliud Kipchoge liep voor het eerst in de mensheid een marathon sneller dan twee uur, maar bioloog Midas Dekkers is niet onder de indruk. © REUTERS

Marathon onder 2 uur stelt niets voor: “Als we dieren toelaten tot Olympische Spelen, winnen we niets”

De Keniaan Eliud Kipchoge schreef gisteren in Wenen geschiedenis door als eerste mens in minder dan twee uur de marathon te lopen. Toch is de Nederlandse bioloog Midas Dekkers niet onder de indruk. “Als we dieren zouden toelaten tot de Olympische Spelen, winnen we geen enkel onderdeel.”

90 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Al die zogenaamde topsporten stellen niks meer voor..het moet steeds sneller,hoger, verder etc....en er wordt steeds meer gespoten want zonder hulp gaat het niet meer..en de kudde volgt dan want bewegen is toch zoooo gezond tot je doodvalt.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Marcus Camps, je pakt de waarheid in de laatste 5 worden van je commentaar. Een reuze reclamestunt, niets anders. Het wereldrecord zal ooit verbroken worden maar het zou me verwonderen moest Kipchoge ooit er in slagen dit tijdens een gewoon wedstrijd te doen.
  • Marcus Camps

    5 jaar geleden
    Zelfs een piepkleine schieter zwemt ver onder het wereldrecord. Maar eerlijk gezegd, dit wereldrecord laat me nog kouder dan dan van Fred Rompelberg. Gaat over niks dan commerce.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Beroepssport, een entertainmentwereldje waar veel geld in omgaat. Waar veel jobs van afhangen. We worden door de media van jongs af gebrainwasht om met beroepssporters te dwepen, om ze helden te vinden. Ook in de media hangen er veel jobs van af. Wie het allemaal schitterend vindt, doe maar. Ik ben er volledig van af.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het verschil met die dieren is dat wij en kunnen springen, en lopen, en discuswerpen, fietsen, schaatsen skiën, biljarten, schaken, polstok springen enz. en als ploeg kunnen sporten. In een tienkamp zouden de dieren alvast geen schijn van kans maken.