Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

“Rusland bombardeerde in mei vier Syrische ziekenhuizen in 12 uur tijd”

Russische militaire vliegtuigen hebben op 5 mei in rebellenzones in Syrië in twaalf uur tijd vier ziekenhuizen gebombardeerd. Dat schrijft de ‘New York Times’. Het opzettelijk aanvallen van ziekenhuizen wordt door het internationaal recht beschouwd als een oorlogsmisdaad. 

6 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    Wanneer ga nze eens beginnen vertellen over d beelden va ndie ziekenhuizen, waar rebellengroepringen zelf filmden en opschepten met hun opstelling van artillerie op het gelijkvloers, de geimproviseerde labo's voor chemiewapens en andere munitie te maken, en de zelf opgezette filmpjes van " slachtoffers en dode kinderen" die paar maanden later plots in nieuwe filpjes opnieuw "gewond" waren. Dat zwijgt men dood.
  • Marcela Tehani

    5 jaar geleden
    Zoveel satellieten rond de aarde, waarom houden ze die conflictgebieden niet permanent in de gaten? Dan kan toch gemakkelijk bewezen worden van wie die bombardementen komen.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Nu moeten ze ook niet aankomen met internationaal recht.
  • Leopold Vanhoof

    5 jaar geleden
    Erdogan, Trump, Poetin, de Noord-Koreaanse en de Chinees leiders zouden in een eerlijke wereld allemaal kunnen veroordeeld worden voor misdaden tegen de menselijkheid, maar de wereld is niet eerlijk.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Zo gaat de NYT te werk om conflicten aan te stoken en anderen te criminaliseren. Waarom doen ze hun onderzoeken niet over Raqqa of over Mosul? Daar heeft het er nochtans vreselijk aan toe gegaan en waren de Amerikanen met de Navo zelf de daders.