Roger Kesteloot.
Volledig scherm
Roger Kesteloot. © Photo News

De Lijn-topman: “Snoeien in aanbod, zodat reiziger zekerheid heeft”

Een schoolagenda die uitpuilt van de nota's, een paard dat dienstdoet als vervoersmiddel naar school en een kind dat overweegt op internaat te gaan. Enkel en alleen omdat bussen van De Lijn niet, of veel te laat, opdagen. Roger Kesteloot, directeur-generaal van de vervoersmaatschappij, begrijpt de frustraties van reizigers. "Maar in de hele transportsector is het een probleem om personeel te vinden."

214 reacties

  • Jan Halsberghe

    5 jaar geleden
    Het wordt tijd dat er een resultaatverbintenis komt voor de onkundige top van het bedrijf alsook de raad van bestuur die zich allicht per auto naar de bestuursvergaderingen laat voeren, is het niet Mark DS
  • Patril De coninck

    5 jaar geleden
    Als ex chauffeur van de lijn kan ik een heel ander verhaal naar voor brengen. Tekort aan chauffeurs terwijl ik ontslagen ben op 13 september na een agressie geval en dan noemen ze me een bassist terwijl mijn man van Suriname is. En dan liggen er nog 30 ontslagen voor Antwerpen te verwerken. Besloot je bent een leugenaar.
  • Anne Marie De Keersmaecker

    5 jaar geleden
    In vergelijking met het salaris van Mijnheer Kesteloot vind ik een basisloon van 1250€/ maand voor chauffeurs te weinig gezien de grote verantwoordelijkheid van de chauffeurs,de enorme flexibiliteit en elke dag het risico lopen om in elkaar geslagen te worden.Chauffeurs worden ziek omdat zij door werken,het drukke verkeer enz... geen tijd meer hebben voor een plaspauze of om te eten,maar dan zijn ze aanstellers.Heeft die man ooit de bus genomen?
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Wanneer je snoeit in het aanbod, heeft de reiziger de zekerheid dat er geen bus zal komen. Een hele verbetering idd.
  • Gilbert Dejonghe

    5 jaar geleden
    Waarom die grote bussen over dag laten rijden ? Als ik hier de bussen tel waar er maar twee of drie op zitten dan is dat toch tien bussen per dag ; Zet kleine bussen in zoals op Zaterdag en Zondag avond . Die zijn groot genoeg . Minder vuile lucht en goed koper .