“Deze nieuwe regering stelt zich op als een 'sterke Jan' die verenigingen van minderheden opdoekt. Die de sociale partners aan banden legt”, klinkt het bij Hart boven Hard.
Volledig scherm
“Deze nieuwe regering stelt zich op als een 'sterke Jan' die verenigingen van minderheden opdoekt. Die de sociale partners aan banden legt”, klinkt het bij Hart boven Hard. © Dieter Nijs

Middenveld bang monddood te worden gemaakt door Vlaamse regering

Zo'n tweehonderd organisaties uiten in een open brief in De Morgen hun ongerustheid over de plannen van Jambon I. Ze vrezen dat extra besparingen hen monddood zullen maken. "Als je neerkijkt op het middenveld, ontstaan er beslissingen die onze samenleving niet ten goede komen", zegt Ann Vermorgen van het ACV, een van de ondertekenaars.

32 reacties

  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Ik ken veel mensen Philomena Vanderweyen die 30 jaar op de socialisten stemden,tot hun ogen open gingen van wat een graaiers en een corrupte bende de socialisten waren.9 % Heeft het nog niet ingezien.
  • Fredien Vandervekens

    5 jaar geleden
    Werd hoog tijd ! De correcte partijen, vakbonden, gesubsidieerde niet-gouvernementele "uierhangers" hebben onze "waarden" trachten te herleiden tot "vodjes". Het werd hier een slinkse gutmensch ….. euh …. "democratie". We hebben leiders nodig. Terugkeer naar tucht, orde en rechten (na plicht) ! Belgie is een stinkende opengebarsten negenoog.
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Veel zogenaamde middenveldorganisaties werden destijds opgericht omdat er noden waren bij de bevolking. Deze noden zijn grotendeels verdwenen uit onze Westerse samenleving maar omwille van de rijkelijke subsidiekraan worden er nu noden ingevoerd vanuit het buitenland. Kwestie van prioriteiten te stellen en vooral de vele begeerde postjes voor uitgerangeerde politici te garanderen in de raden ven bestuur.
  • Paul Van Oosterwijck

    5 jaar geleden
    Hopla, ze plannen weeral acties ... dwarsliggers zijn het, geen enkele constructieve medewerking van dat soort, alleen maar staken en ... wat wil je als je 800.000 mensen hun geld zomaar laat verdwijnen ! Denken jullie nu echt dat we dat gaan vergeten, zal niet lukken want ik vertel dit zeker en vast voort aan mijn nakomelingen ...
  • Patrick Peeters

    5 jaar geleden
    Eindelijk eens een regering die eerst naar de Vlaming kijkt. En besparen, wat nodig is, kan nu éénmaal niet zonder te snoeien.