UEFA reserveert 5.000 tickets per EK-match van België voor Belgische fans

Voor de Belgische supporters houdt de Europese voetbalbond UEFA 5.000 tot 12.000 kaartjes per EK-match van de Rode Duivels opzij. Die tickets gaan van 4 tot 18 december in omloop.
door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de 9-0 overwinning tegen San Marino zijn de Rode Duivels donderdagavond als eerste natie zeker van deelname aan EURO 2020, dat van 12 juni tot 12 juli plaatsvindt in twaalf verschillende landen. Belgische supporters mogen hun reis stilaan plannen, al weten ze nog niet waar ze naartoe moeten om Romelu Lukaku en co. aan het werk te zien. Dat wordt pas bekendgemaakt tijdens de loting van de groepsfase op 30 november in Boekarest.

Anderhalf miljoen tickets in totaal

Een eerste deel van de tickets is intussen al verdeeld, maar vanaf 4 december kunnen fans van de geplaatste landen een nieuwe poging doen. Voor de EK-matchen van België voorziet de UEFA minstens 5.000 tickets en maximaal 12.000 toegangskaartjes in de Belgische vakken. Om in aanmerking te komen moet je lid zijn van de officiële fanclub 1895 en bovendien geregistreerd zijn op de website van de UEFA. De prijzen variëren van 30 euro voor het goedkoopste kaartje tot 945 euro voor de duurste tickets voor de finale op Wembley in Londen. De ticketprijs hangt grotendeels af van het stadion waarin wordt gespeeld. In totaal zijn er anderhalf miljoen tickets te verdelen. Dat zijn er 500.000 meer dan op het EK van drie jaar geleden in Frankrijk.

Van 4 tot 18 december geldt het 'first come first served'-principe voor de Belgische vakken. Indien de vraag het aanbod overstijgt, geeft fanclub 1895 voorrang aan de trouwe supporters, namelijk zij die het meest aantal punten verzamelden sinds de start van de fanclub in 2012. Als er Belgische tickets over zijn, worden die plaatsjes toegevoegd aan de neutrale vakken.