REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Prioriteit Britse regering blijft brexit op 31 oktober, zegt koningin Elizabeth in troonrede

De Britse koningin Elizabeth (93) gaf vanmiddag haar jaarlijkse troonrede in het Britse parlement, de Queen's Speech. Daarin verzekerde ze dat de regering er alles aan zal doen de EU op 31 oktober te verlaten. Het ziet er ondertussen steeds meer naar uit dat er geen concrete oplossing voor de brexit op tafel zal liggen van de Europese top in Brussel later deze week. “Er is nog veel werk te doen”, moest EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier gisterenavond melden na twee dagen van intense onderhandelingen die volgden op een sprankeltje optimisme vrijdag. De Ierse minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney is vanmorgen wel voorzichtig optimistisch. “Een akkoord is mogelijk deze maand. Het zou zelfs deze week kunnen, maar we zijn er nog niet.”

20 reacties

  • Frank Blontrock

    5 jaar geleden
    Veel succes met hun Brexit. Gevolgd door miserie in Noord-Ierland, onafhankelijkheid van Schotland en tweedracht in Engeland. Misschien moet de koningin dan naar Wales verhuizen
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Het is eigenlijk simpel; zonder overeenkomst komt er een harde grens en geen Brits geld naar de EU. Nu wil de EU onderhandelen over een Brexit zonder harde grens. Wil de EU een harde grens of de centen? Alletwee samen? Euh?
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Ik heb de indruk dat die Barnier alles aan het proberen is van ieder voorstel van UK af te keuren of op de lange baan te schuiven zogezegd omdat er nog veel werk aan te doen is. Wees gerust op 31/10 is het gedaan en kan EU zich bezinnen wie er nog zou kunnen volgen,want GB zal zeker niet de laatste zijn.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Ik kan niet wachten op de Brexit ! Ik wens de Britten veel succes toe en ze zullen in het begin mss wat moeten inleveren maar op termijn Komen ze er veel beter uit ! de EU is een lelijk gedrocht dat niet werkt en vele honderden miljarden kost , de enige die daar van Profiteren zijn de Rijken en de Politici . Als je 20j geleden iets kocht voor 800.000Bef dan Kost dan Nu 40.000Euro ! En de lonen zijn al 20j niet gestegen ! Dat is de EU !
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    zouden jullie hier allemaal of toch bijna niet eens even voor jullie eigen deur gaan vagen,zich moeien over een ander land dan het hunne,is altijd makkelijker denken jullie nu nog echt dat het beter bis gesteld in belgie,denk het niet ,democratie ver te zoeken jullie laten toe gepluimt te worden waar jullie bijstaan om dan maar af te geven op anderen,die eigenlik al niet veel beter zijn dan jullie zelf zo zie ik het .Hebben jullie mogen stemmen tot toetreding van dit nuteloze geldverslinde gedro