Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Foto Henk Deleu

Tongerse pastoor wil liever geen rosse muntjes in collecte: "Koster laat mand soms bijna vallen door bomvolle zak 1-eurocentjes”

Laat uw rosse euromuntjes thuis en geef liever grotere bedragen van minstens 10 cent. Die opvallende oproep doet pastoor-moderator Tony Hayen van de pastorale eenheid Sint-Benedictus in Tongeren vandaag in Het Belang van Limburg. Hayen klaagt aan dat de berg rosse centjes laten tellen geld kost en zo uiteindelijk nog maar de helft opbrengt. “We kunnen het licht nog niet aansteken met wat de collectes opleveren.”

57 reacties

  • erik nulens

    4 jaar geleden
    Mij mag je gerust een vrachtwagen brengen hoor. Neem dat in dank aan.
  • Hans Oomen

    5 jaar geleden
    Schandalig dat je zo iets zegt ... mij is altijd geleerd wie het kleine niet eert is het grote niet waard ! Dat ze eerst hun naam zuiveren met al die kinderverkrachtingen en daar wat meer geld voor vrijmaken maar nee weer op de kap van de gewone man . Sluit gewoon de kerken alles verkopen en geld genoeg toch ??
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Wat een geldwolf. Wat doet of deed de pastoor van Scherpenheuvel, waar de euro biljetten rijkelijk uitgestrooid werden en worden rond het altaar ?
  • ringo van der pulst

    5 jaar geleden
    De pastoor smijt al die muntjes omhoog en zegt,al wat god pakt is voor hem en al wat wederkeert is voor de paster.
  • Bert Van Elst

    5 jaar geleden
    als iedereen nenn euro geeft weegt die zak nog veel meer ps: wie het kleine niet begeert is het grote niet weerd