Xi Jinping
Volledig scherm
Xi Jinping © AP

Chinese president waarschuwt demonstranten in Hongkong: wie China wil verdelen zal “verpletterd worden"

De Chinese president Xi Jinping waarschuwt iedereen die een poging onderneemt om China te verdelen met dreigende taal: iedereen die het land probeert te splitsen zal “verpletterd worden”. Daarmee reageert Xi op de maandenlange protesten in Hongkong, een Speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China.

13 reacties

  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Proberen kiemen te verspreiden om verdeeldheid te zaaien is een middel voor diegenen die niet tegen China op kunnen. Ik viel van mijn stoel toen ik hier las dat een van de belangrijkste leiders met het meeste ervaring in Hongkong een prille twintiger is.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Wat zegde de overeenkomst van China en de UK in de tijd van het afstaan van Hong Kong ???
  • Christelle Vandermaelen

    5 jaar geleden
    Tianamen 2.0 komt er aan... en de westerse politiekers gaan met een hand de "mensenrechten" verdedigen en met de andere business doen met China...
  • Jurgen Latet

    5 jaar geleden
    Meteen alle Chinese producten aan banden leggen belasten met plus 70 % mensen handel als dat hier gebeurt schreeuwen we moord en brand triestig linkse ratten.
  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Een land waar geen mensenrechten bestaan,hoeveel mensen zouden daar al verdwenen zijn die gewoon een andere mening hadden,nooit zelf iets ontwerpen hebben maar alles namaken.Het meest vervuilende land ter wereld en hun giftige producten overal naar toe sturen,dat is inderdaad rik,china!