-
Volledig scherm
- © getty images

Binnenkort extra vaderschapsverlof? Kamer is akkoord, enkel budget ontbreekt nog

Tegenover de toestand in andere Europese landen moeten Belgische vaders het stellen met een beperkt aantal dagen vaderschapsverlof. Wie in ons land vader wordt krijgt nu tien dagen vrij. De eerste drie worden betaald door de werkgever, de overige zeven door het ziekenfonds (en dus de overheid).

35 reacties

  • Thomas Geerts

    4 jaar geleden
    Eindelijk, mensen die kinderen opgevoed hebben en beweren dat 3 dagen of 10 dagen voldoende is? Schaam u! Papa dient ook zijn verantwoordelijkheid te nemen voor de zorg van een kind. We leven niet meer in de tijd dat enkel mannen gingen werken. De eerste maanden zijn zwaar , moeders kunnen alle hulp gebruiken! Voor een pasgeboren kind zorgen is veel harder werken dan uw eigen job!
  • Stefan Vandendijck

    4 jaar geleden
    Al 42 jaar aan het werken 20 dagen verlof nooit een dag vaderschaps verlof gehad nog geen recht op pensioen het zijn zotten die werken zong Juul Kabas en hij had gelijk . Discriminatie op zijn best hier in België.
  • Florent Verhaeghe

    4 jaar geleden
    Geen geld hebben,besparingen invoeren en dan Sinterklaas spelen. Dat is niet meer ernstig,er zijn toch grotere noden dan het vaderschaps verlof. Waar zijn jullie eigenlijk mee bezig ? Dom dom dom.
  • Glenn Verbeeck

    4 jaar geleden
    Zelfs sta ik dus zeker niet te springen om een kind te hebben, maar geef alle vaders gerust die 25 dagen. Mensen die zeggen dat ze vroeger maar 3 dagen kregen en dat genoeg vonden, zouden beter eens inzien dat dit schandalig was.
  • Ann Deven

    4 jaar geleden
    E maar besparen en besparen om dan extra uit te geven aan vaderschapsverlof ? Wat je niet hebt, mis je ook niet.