Afgelopen weekend werden 435 activisten van de klimaatbeweging Extinction Rebellion aangehouden. Dat leek te gebeuren met onnodig politiegeweld.
Volledig scherm
Afgelopen weekend werden 435 activisten van de klimaatbeweging Extinction Rebellion aangehouden. Dat leek te gebeuren met onnodig politiegeweld. © Baert Marc

Politievakbond haalt uit naar Brussels stadsbestuur na klimaatbetoging: “Linkse betogers mogen altijd meer dan rechtse”

Afgelopen weekend werden 435 activisten van de klimaatbeweging Extinction Rebellion aangehouden. Dat leek te gebeuren met onnodig politiegeweld. Volgens de politievakbond VSOA is dat deels de schuld van het stadsbestuur: de stad moet volgens de bond zélf betere beslissingen maken. Nu zouden bepaalde betogingen sneller worden toegelaten dan andere. 

248 reacties

  • luc verriest

    5 jaar geleden
    Wat had je dan verwacht in dit PS bastion?
  • marcel de baerdemaeker

    5 jaar geleden
    men moet bedenken dat de politiemensen die in de eerste linie staan zowel door de betogers, als door hun overste tot het uiterste gedreven worden, zoals een stier in de arena, daarna laat men ze los en heel hun intelligentie is dan verdwenen en koelen ze zich af op alles wat teveel beweegt, en daar zitten zeker de overste tussen die de haat opwakkeren maar veilig in hun toren zitten
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Het klimaat zal hopelijk veranderen na nog veel meer water en daarna strenge vorst en veel sneeuw zoals de winter van '63 .Politie ? ik heb ze gezien en was tevreden dat ze zich niet lieten doen ,toch niet plooien zeker .Het is tegenwoordig geweld over de hele wereld en dat brengt nergens iets op dan af en toe ene met één oog in plaats van 2 na de betoging.
  • Tom Peeters

    5 jaar geleden
    Er wordt niet beoordeeld op de inhoud, wel op het risico. De organisatie geeft op voorhand aan zich niet aan afspraken te houden, stel tot doel de neutrale zone te bezetten, "traint" deelnemers om zo veel mogelijk overlast te veroorzaken en zich te verzetten bij ingrijpen van politie. Zonder mij uit te spreken over de inhoud van de betoging lijkt het risico voor de stad toch groot als ik deze "vreedzame" en "geweldloze" vanop een afstand bekijk.
  • Sanne Vermeulen

    5 jaar geleden
    De politie is altijd de pispaal;...Zelf gebruiken de betogers ook geweld