© AFP

David Goffin behoudt veertiende plaats op wereldranglijst, ATP-finals bereiken wordt lastig

David Goffin behoudt de veertiende plaats op de ATP-ranking. De Luikenaar was vorige week aan de slag op het Masters 1.000 toernooi in Shanghai, waar hij in de achtste finales verloor van Roger Federer. De Zwitser blijft nummer drie achter de Serviër Novak Djokovic en de Spanjaard Rafael Nadal.

Djokovic werd als titelverdediger uitgeschakeld in de kwartfinales. Daardoor slinkt zijn voorsprong op Nadal in het klassement van 1.140 naar 320 punten. Federer blijft derde maar ziet Daniil Medvedev dichterbij sluipen. De 23-jarige Rus won in China zijn tweede opeenvolgende Masters 1.000 titel (na Cincinnati). Hij klopte in de finale de Duitser Alexander Zverev. Die behoudt de zesde positie, achter de Oostenrijker Dominic Thiem.

Voor de enige verandering in de top tien zorgen de Rus Karen Khachanov (achtste) en de Japanner Kei Nishikori (negende). Zij wisselen van positie.

In de Race to London, het klassement waarvan de top acht mag deelnemen aan de ATP Finals, staat Goffin tiende. Alexander Zverev en de Italiaan Matteo Berrettini hebben de beste kaarten in handen om de laatste twee tickets te veroveren. Zes spelers zijn al zeker (Djokovic, Nadal, Federer, Medvedev, Thiem en Stefanos Tsitsipas).

Lager op de ranking blijft Kimmer Coppejans (158e, +3) de tweede beste Belg, voor Steve Darcis (179e, -2) en Ruben Bemelmans (201e, +3).

De beste Belgen zijn deze week aan de slag op het European Open (hard/635.750 euro) in Antwerpen. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer