Child Focus behandelt jaarlijks in België zo’n 400 dossiers van internationale kinderontvoering.
Volledig scherm
Child Focus behandelt jaarlijks in België zo’n 400 dossiers van internationale kinderontvoering. © BELGA

Child Focus behandelt 400 internationale kinderontvoeringen per jaar

In België behandelt Child Focus jaarlijks zo'n 400 dossiers van internationale kinderontvoering, en dat aantal neemt de laatste jaren steeds toe. Naar aanleiding van internationale Mediation Week lanceert Child focus daarom vandaag een campagne op Snapchat. Met een Snapchatfilter willen ze het belang van familiebemiddeling in de verf zetten bij deze internationale kinderontvoeringen. 

2 reacties

  • Francine Vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Wil dat zeggen dat niet iedereen gebekt is zoals Mevr Heidi Depauw die al 6 maanden de media overspoelt met haar ideen over terughaling van IS kinderen en hub broze moedertjes die ook willen terugkomen. Materies van Staatsveiligheid moeten niet beheerd worden door Child Focus, wie alléén kan gaan moet maar alleen terugkomen.
  • Maria Arens

    5 jaar geleden
    Child Focus moet zich niet bemoeien met familiale situaties, er is enkel sprake van een ontvoering als er vonnissen zijn, en enkel een rechter kan daar over oordelen. Familiebemiddeling ook niet, want dan krijgt men een situatie zoals in Duitsland bvb waar alle middelen in het kamp liggen van feministische denkbeelden. Het is nu ook al zo, als een vader zijn kinderen meeneemt is het een ontvoering, als een moeder dat doet is het in het belang van een kind.....