© AFP

Elina Svitolina mag titel WTA-finals verdedigen in het Chinese Shenzhen

Elina Svitolina is zeker van deelname aan de WTA Finals in het Chinese Shenzhen. De WTA bevestigde dat de Oekraïense, halvefinaliste op Wimbledon en de US Open, eind deze maand (27/10-3/11) haar titel zal mogen verdedigen op het met 14 miljoen dollar gedoteerde toptoernooi.

Door de kwalificatie van Svitolina zijn nu zeven speelsters geplaatst voor dit officieuze WK. De andere zes zijn de Australische Ashleigh Barty, de Tsjechische Karolina Pliskova, de Roemeense Simona Halep, de Canadese Bianca Andreescu, de Japanse Naomi Osaka en de Tsjechische Petra Kvitova. Voor het achtste en laatste ticket gaat het tussen de Amerikaanse Serena Williams, de Nederlandse Kiki Bertens en de Zwitserse Belinda Bencic.

Vorig jaar, toen de WTA Finals nog in Singapore werden gespeeld, versloeg Svitolina in de finale de Amerikaanse Sloane Stephens. Ze mocht daardoor voor het eerst de Billie Jean King Trofee in de lucht steken.

“De WTA Finals hebben een speciaal plaatsje in mijn hart nadat ik er vorig jaar de mooiste titel uit mijn carrière won”, zegt de 25-jarige Svitolina. “Ik ben heel blij dat ik voor de derde keer mag deelnemen en ik kijk ernaar uit voor het eerst Shenzhen te bezoeken.”

In het dubbeltoernooi is Elise Mertens erbij aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Zij wonnen dit seizoen de US Open, goed voor hun eerste grandslamtitel. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer