Frequentievermindering bij De Lijn? "Geen oplossing", reageren vakbonden en reizigersorganisaties.
Volledig scherm
Frequentievermindering bij De Lijn? "Geen oplossing", reageren vakbonden en reizigersorganisaties. © Photo News

Snoeien in aanbod De Lijn? “Mensen vragen juist meer en beter openbaar vervoer”

De onbetrouwbaarheid bij de De Lijn oplossen door de frequentie op bepaalde lijnen te verminderen van vijf naar vier bussen per uur, zoals De Lijn-topman Roger Kesteloot oppert in Het Laatste Nieuws, is geen oplossing. Dat zeggen vakbond ACOD en reizigersorganisatie TreinTramBus in een reactie.

51 reacties

  • Jean Van haudt

    5 jaar geleden
    Neem die dikke nekken hun bedrijfswagen af en dwing hen om het openbaar vervoer te gebruiken ...
  • Guy Van Becelaere

    5 jaar geleden
    Chauffeurs van de lijn en de politie zijn de pispalen van de malcontente maatschappij ze moeten zich laten afkloppen voor een hongerloon wie is er nog zo gek om daar te gaan werken en dat voor een hongerloon
  • Andr� Weytens

    5 jaar geleden
    Andre Weytens Het zijn uitzonderingen die betalen op de bus of de tram, met meer kontrole (dus meer inkomsten) zouden er minder zwartzijders zijn en het in-en uitstappen zou vlotter gaan. Onlangs naar Antwerpen geweest : niemand betaalde op de tram (of valideerde zijn abonnement) Nog veel werk voor kontrole !
  • Janna Boonstra

    5 jaar geleden
    Snoeien in aanbod??? Als er geen enkele bus meer rijd weet ieder mens waar hij/zij aan toe is. Simpel toch? Of moet die Lijn-topman dan aan de slag als vuilnis ophaler.
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Nadat Ben Weyts 5 jaar de problemen bij De Lijn bestudeerd en daarna genegeerd heeft is het nu de beurt aan Lydia Peeters om de problemen te bestuderen en daarna te negeren. Wat we zelf doen bestuderen en negeren we nu eenmaal beter. Als het zo verder gaat rijden er meer bussen tijdens een stakingsdag dat bij een normale dag.