Sony's 'Master Series' ZG9-toestel. De versie met doorsnede van 98 inch kost enkele tienduizenden euro's in de winkel. Wat krijg je daarvoor wat je bij een andere tv niet hebt?
Volledig scherm
Sony's 'Master Series' ZG9-toestel. De versie met doorsnede van 98 inch kost enkele tienduizenden euro's in de winkel. Wat krijg je daarvoor wat je bij een andere tv niet hebt? © Sony

Superdure tv's: zijn ze hun prijs ook waard?

MultimediaEen gemiddeld televisietoestel, dat uitgerust is met moderne beeldtechnologie, kost momenteel ongeveer 1.000 euro. Wie af en toe snuistert in de (online) etalages van elektronicawinkels, weet dat er ook zeer veel tv’s in de handel zijn van 3.000, 5.000 en zelfs 10.000 euro. De vraag is: zijn die dan ook zoveel beter?

12 reacties

  • Jan Van Gent

    5 jaar geleden
    Er is toch duidelijk beeldkwaliteit verschil tussen een low budget TV en een High end model van dezelfde afmetingen. Kwaliteit is inderdaad niet meer wat het is geweest . Panelen gaan zeer snel defect heb hier zelf een 55inch net iets meer dan 1 jaar oud met verticale lijnen in het beeld . In principe garantie we zullen wel zien maar voor een toestel van een bekend merk S*NY van 1500Euro zou dit toch niet mogen : (
  • Dick De Zeure

    5 jaar geleden
    Die dure prijs betaal je vooral voor de grootte van het scherm.Als je echt supergroot wil kijken ben je beter af met een goede beamer,die heb je al voor rond de 1000 Euro. Koop nooit een tv die pas uitgebracht is,wacht liever een half jaar want dan zal de prijs al serieus gedaald zijn.
  • Rody Franks

    5 jaar geleden
    De TVs misschien wel maar de programma's erop ZEKER NIET!
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Ik heb nog nooit meer dan 500 euro uitgegeven aan een tv-toestel. Als ik lees dat sommigen hier 3000 euro aan spenderen, dan moet er bij hen wel ergens een vijs los zitten. Er is niet eens content beschikbaar die zo'n uitgave verantwoordt.
  • Anthony van der Borght

    5 jaar geleden
    Er zijn tv's waar de prijs overdreven is.. en het zijn allemaal dezelfde. Alleen groter . Dat is het!! Waarom overdrijven met de prijs.