(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Aantal woninginbraken fors gedaald (+ tips om dieven buiten te houden)

Sinds de start van "1dagniet", de jaarlijkse campagne tegen inbraken die in 2014 gelanceerd werd, is het aantal woninginbraken met bijna 30 procent gedaald in België. Vorig jaar werden nog 51.617 inbraken geregistreerd, wat wel nog altijd overeenkomt met 141 per dag.

8 reacties

  • Pieter Martens

    4 jaar geleden
    Ik dacht het niet mhr De Crem misschien in uw dorp maar niet bij ons in de grensstreek.
  • Jos Goris

    4 jaar geleden
    Straf, elke dag breekt men ergens bij ons in het dorp wel ergens in?kijk naar het regionaal nieuws elke dag wordt er ingebroken, zelfs in Mechelen constant autoinbraken, woninginbraken of verzinnen ze dat bij het regionaal nieuws?als er verkiezingen zijn weten ze weer niet hoe het komt!!
  • Marc Fabry

    4 jaar geleden
    De inbrekers gaan zich houden aan 1 dag niet in te breken hoor. Ik zou die slogan laten vertalen naar alle oost Europese talen want de meesten onder hen zijn het Nederlands niet machtig. Vergroot de pakkans en verzwaar de straffen en laat deze effectief uitvoeren! Dan pas zal het cijfer echt dalen. Mocht ik er bij mij thuis eentje betrappen zal hij er niet goed van zijn.
  • Paul Hendriks

    4 jaar geleden
    Sinds vorig jaar hebben we een Duitse herder en die geniet van inbrekers er is nog een poging geweest om in te breken woefke kon hier niet om lachen, de inbreker ook niet.
  • patrrik versys

    4 jaar geleden
    Of worden er gewoon minder inbraken gemeld? mensen denken toch dat de politie er niets aan doet