(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Aantal woninginbraken fors gedaald (+ tips om dieven buiten te houden)

Sinds de start van "1dagniet", de jaarlijkse campagne tegen inbraken die in 2014 gelanceerd werd, is het aantal woninginbraken met bijna 30 procent gedaald in België. Vorig jaar werden nog 51.617 inbraken geregistreerd, wat wel nog altijd overeenkomt met 141 per dag.

8 reacties

  • Pieter Martens

    5 jaar geleden
    Ik dacht het niet mhr De Crem misschien in uw dorp maar niet bij ons in de grensstreek.
  • Jos Goris

    5 jaar geleden
    Straf, elke dag breekt men ergens bij ons in het dorp wel ergens in?kijk naar het regionaal nieuws elke dag wordt er ingebroken, zelfs in Mechelen constant autoinbraken, woninginbraken of verzinnen ze dat bij het regionaal nieuws?als er verkiezingen zijn weten ze weer niet hoe het komt!!
  • Marc Fabry

    5 jaar geleden
    De inbrekers gaan zich houden aan 1 dag niet in te breken hoor. Ik zou die slogan laten vertalen naar alle oost Europese talen want de meesten onder hen zijn het Nederlands niet machtig. Vergroot de pakkans en verzwaar de straffen en laat deze effectief uitvoeren! Dan pas zal het cijfer echt dalen. Mocht ik er bij mij thuis eentje betrappen zal hij er niet goed van zijn.
  • Paul Hendriks

    5 jaar geleden
    Sinds vorig jaar hebben we een Duitse herder en die geniet van inbrekers er is nog een poging geweest om in te breken woefke kon hier niet om lachen, de inbreker ook niet.
  • patrrik versys

    5 jaar geleden
    Of worden er gewoon minder inbraken gemeld? mensen denken toch dat de politie er niets aan doet
  1. “Geen politieke inmenging bij VRT”, zegt Dalle, nadat Groen en Vooruit om onafhankelijke audit vragen
    37

    “Geen politieke inmenging bij VRT”, zegt Dalle, nadat Groen en Vooruit om onafhanke­lij­ke audit vragen

    Oppositiepartij Groen wil dat er een audit wordt uitgevoerd om uit te zoeken of de VRT nog onafhankelijk kan werken. Ze zegt dat na berichten in De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen als zou de openbare omroep programma’s maken op maat van de Vlaamse regering. Katia Segers van Vooruit vroeg vorige week al een audit. Maar volgens Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) is er geen indicatie van “politieke inmenging”.
  2. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    34

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.