Met deze superieure champignonsaus bij je stukje wild blaas je iedereen van tafel
Even belangrijk als een lekker stukje vlees is een sublieme saus voor erbij. En als je wild klaarmaakt, ligt de lat wel heel hoog. Dan komt deze champignonsaus goed van pas: een echte klassieker, maar nu extra romig en extra pittig gemaakt.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 fazantfilets
400 g spaghetti
1 sjalot, gesnipperd
500 g oesterzwammen
250 g bio kastanje champignons, in partjes
enkele takjes verse tijm
1/2 blokje kippenbouillon + 200 ml water
50 ml witte wijn
3 el mascarpone
2 el mosterd
1 tl currypoeder
boter
peper en zout
Zo maak je het :
1. Verwarm de oven voor op 160°C. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
2. Bak de fazantfilets in een ovenbestendige pan in boter langs alle kanten goudbruin en krokant. Dek de pan af met aluminiumfolie en zet 8 minuten in de oven. Scheur de oesterzwammen in hapklare stukken en bak ze, samen met de tijm, in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Houd warm.
3. Fruit de sjalot in boter glazig. Voeg de kastanje champignons toe en bak goudbruin. Kruid met het currypoeder. Los het bouillonblokje op in het kokend water. Blus de pan met champignons met de witte wijn en de kippenbouillon. Laat enkele minuten zachtjes inkoken. Mix alles glad en haal door een fijne zeef. Doe de saus opnieuw in de pan en roer er de mascarpone en mosterd onder. Laat nog even doorwarmen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
4. Verdeel de pasta mooi over de borden. Leg er een fazantfilet bij en schep er de oesterzwammen over. Werk af met de romige champignonsaus.
TIP: Bewaar paddenstoelen niet bij sterk ruikende groenten zoals prei en ui. Paddenstoelen nemen namelijk gemakkelijk geurtjes over.
Wist je dat je ook wild kan verwerken in kroketjes? Lees het recept hier.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Spaargids.be
Meer mensen vergeleken hypotheektarieven, tot vorige maand: “Het lijkt erop dat de consument het wat opgeeft”
Steeds meer mensen gebruiken de informatie van Spaargids.be om de tarieven van hypotheekleningen te vergelijken. Sinds begin vorig jaar haalde de gespecialiseerde website in drie maanden de kaap van 300.000 simulaties. Al was er vorige maand wel een trendbreuk. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
-
Independer
Van 30 tot ruim 100 euro: dit kan je jaarlijks besparen als je je decoder afdankt en tv-kijkt via een app
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
-
Jobat
Hoeveel euro gaat er van je loon, indien je rijdt met een bedrijfswagen? “Er bestaat geen echt plafond op het VAA”
Een auto van het werk blijft aan populariteit winnen, zo blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Acerta. Maar wat is de impact van zo’n bedrijfswagen op je loon? En zijn er gevolgen voor je dertiende maand en pensioen? Jobat.be vroeg het aan Karolien Van Herpe, legal experte verloning bij Acerta Consult. -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer