AFP
Volledig scherm
© AFP

Nobelprijs Economie gaat naar onderzoek tegen wereldwijde armoede

Abhijit Banerjee, Esther Duflo en Michael Kremer zijn de laureaten van de Nobelprijs voor de Economie. Dat heeft de Zweedse Academie vandaag bekendgemaakt. Ze krijgen de onderscheiding voor "hun experimentele benadering om wereldwijde armoede te verlichten."

8 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Zodra in een land voldoende rechtszekerheid, vrijheid en stabiliteit gechapen is verdwijnt armoede als sneeuw voor de zon. Armoede is vooral een zaak van dictaturen. Slechts een heel klein deel van de armoede komt voort uit pech.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    minder volk = minder armoede ! Nu moet alles op volle toeren draaien om iedereen te "beschäftigen" zodat ze allemaal geld verdienen om te kunnen leven. Duurzaamheid en levenskwaliteit worden door winstbelangen teniet gedaan. Ons huidig economisch systeem is een ramp.
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Betalen voor onnodig onderzoek, onderzoek en veel blaren, maar actie ondernemen is nog iets anders of ervoor zorgen dat de geldgraaiers hun bijdrage leveren durven ze ook niet ,want deze betalen die onderzoekers.
  • Georges Vande Velde

    4 jaar geleden
    Onderzoek naar wereldwijde armoede ? Veel onderzoek is daar rond niet nodig , dat wordt reeds eeuwen in stand gehouden door wereldleiders,banken en godsdiensten. Want zonder “armen” zijn er geen rijken ! Nobelprijs ..... cadeau zeker !
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Urbain, inderdaad, groot gelijk. Geld wordt tegenwoordig uit het niets 'gemaakt' en betekend voor de bevolking een schuld die opgebouwd wordt. Deze schulden worden door overheden gerechtvaardigd als zijnde een welvaart voor de bevolking. De 'bevolking' wordt onwetende gelaten, daarbij geholpen door het onderwijs systeem en de media. Elke econoom weet dat er finale crash ingebakken zit in het huidige systeem. De overheid is niet de oplossing van het probleem, maar de oorzaak.