REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Vliegtuigmaatschappij laat ‘Ladies and gentlemen’ vallen voor meer politiek correcte term

BizarBij Air Canada zal u voortaan niet langer begroet worden met ‘Good morning, ladies and gentlemen’. De vliegtuigmaatschappij kiest voor meer politiek correcte termen, zoals bijvoorbeeld ‘Goeiemorgen iedereen’. Bedoeling is om meer klemtoon te leggen op genderneutraliteit. Bij heel wat internetgebruikers schiet de goedbedoelde actie echter in het verkeerde keelgat.

26 reacties

  • Hans Mannaerts

    5 jaar geleden
    We zijn van seks, drugs en rock&roll aan het evolueren naar een maatschapij waar je alleen nog maar correct mag zijn en moet oppassen om niemand te beledigen.
  • Anthony Vandooren

    5 jaar geleden
    Belachelijk en op een bepaald punt wraakroepend. Mag ik aub nog gewoon een man zijn zonder me daar slecht over te voelen? Iedereen moet maar meegaan in de ziekte van deze tijd tegenwoordig en dat zal nog serieuze problemen geven in de toekomst. Man en vrouw, meer is er gewoonweg niet, zal er nooit zijn en is er nooit geweest. simpel toch?
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Alles in naam van de correctdenkerij! Ik krijg er pukkels van. Straks wordt het nog een zonde vrouw of man te zijn in plaats van onzijdig
  • René Mattyns

    5 jaar geleden
    Ik wil aangesproken worden als gender 64.Ik kan dan ook niet antwoorden als ik de gendernummer v.d. aanspreker niet ken.Goeiemorgend onnozelaar zou ik zeggen
  • Lou Bakker

    5 jaar geleden
    Goede wat dan ook Dames en Heren is belachelijk. Wie zit er anders in een trein, vliegtuig of boot ? Misschien was het al die tijd wel verkeerd ?