unsplash
Volledig scherm
© unsplash

Nu ook Justin Bieber allergisch is aan gluten: is werkelijk iedereen intolerant?

Justin Bieber maakte onlangs bekend dat hij allergisch is aan gluten. En hij is lang niet de enige, zo blijkt. Gemiddeld één persoon per gezin zou tegenwoordig met een voedselovergevoeligheid kampen. Hoe komt het toch dat steeds meer mensen een bepaalde intolerantie lijken te hebben? Wij vroegen het aan onze deskundige.

4 reacties

  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    alles in naam van het productieproces men stopt er de grootste rommel in om het langer vers te houden, waardoor het onverteerbaar word en je spijsvertering om zeep helpt, zo zijn er al frietjes die na het bereiden nog minstens 6 maanden kunnen onveranderd blijven liggen.
  • Edwige Spiegel

    5 jaar geleden
    Allergisch .....? Interessant modeverschijnsel. Ik ken niemand met een gluten-allergie. En ik kom uit een héél grote familie + héél grote vrienden- en kennissenkring, en iedereen eet daar alles! Al even belachelijk gedoe als de vegetariërs-veganisten hypes. Modeveschijnselen en marketing (commerce). Wat een hoop flauwekul.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    De meeste intoleranties liggen... in het productieproces (of liever de fabricage van bvb industrieel brood, de sandwiches die wekenlang 'vers' blijven, ...). Alles moet 'verbeterd' worden. Waarom moet een goed basisproduct verbeterd worden met chemische toevoegingen om sneller te rijzen, mooier te kleuren, sneller de bakken...?
  • Johannes Martens

    5 jaar geleden
    Ik ben allergisch aan Justin Bieber...