Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © REUTERS

Alle Europese lidstaten schorten wapenleveringen aan Turkije op

Alle 28 EU-landen leveren voorlopig geen wapens meer aan Turkije. Daarover hebben de ministers van Buitenlandse Zaken een akkoord bereikt, melden diplomaten. De 28 lidstaten veroordelen de Turkse militaire operatie Noord-Syrië.

14 reacties

  • Norbert Corten

    5 jaar geleden
    De EU is machteloos zonder de bescherming van onze onbetrouwbare president Trump. Dus nu zal Poetin en Assad beslissen hoe het verder zal verlopen.
  • Patrik De Weirdt

    5 jaar geleden
    Verbied elk transport (zowel van mensen, van materiaal als van valuta) naar Turkije. Dat zou een duidelijk signaal geven aan Erdogan
  • Turdus Maximus

    5 jaar geleden
    Nicolas Van Hoecke: niet onderschatten; er zijn maar zoveel grote wapenleveranciers die de capaciteit hebben om aan een volledig land te leveren. FN in België is daar eentje van. Verder zijn er natuurlijk opties buiten Europa, klopt, maar die zijn voor Turkije dan weer geen optie: de VS? Vergeet het maar, VS mengt zich niet in dit conflict, Rusland? vergeet het maar, Rusland staat aan de kant van het Syrische regime, veel blijft er niet meer over, om niet te zeggen 'niks'.
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Een begin, maar dat zal de sultan geen pijn doen. Als de EU al eens met importverboden vanuit Turkije en een verbod op vliegreizen naar daar zou uitpakken (toerisme is daar nu toch te gevaarlijk), dan zou hij het tenminste voelen.
  • Pat Vanbeveren

    5 jaar geleden
    En dat is het? Geen economische sancties? Ongelooflijk toch?