Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Te veel apparaten continu op stand-by: met deze ingrepen bespaar je honderden euro's op je energiefactuur

Lichtpuntje in donkere economische tijden: de energieprijzen zijn onder andere door de coronacrisis en het zonnige weer behoorlijk gezakt. Om nog meer te besparen kan je trouwens ook zelf aan de slag. Een relatief eenvoudige ingreep is je oplader(s) niet in het stopcontact laten zitten, maar ook op koken, wassen en verwarmen kan je honderden euro’s per jaar besparen.

40 reacties

  • peter maas

    4 jaar geleden
    Haalt allemaal niets uit. Ik heb mijn huis ook een paar jaar geleden met van die zuinige dingen vol gehangen en nog word het duurder! Zoals sommige hieronder zeggen,6 % btw,maar dan zal het VREG haar tarieven ook wel verder verhogen.Een straat zonder eind eigenlijk.
  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    Als ge uw slimme apparaten uit het stopcontact haalt op sluipstromen uit te schakelen, zijn het geen slimme apparaten meer. Ofwel koop je slimme apparaten en laat je ze in het stopconcact of je koopt basismodellen die hetzelfde kunnen maar niet slim zijn.
  • frans vereken

    4 jaar geleden
    Nieuwste toestellen A++ (ipv oude 2de hands), ledverlichting en alleen tijdens de daluren elektriciteit gebruiken. Dan nog blijft de rekening (tweevoudig sociaal tarief) stijgen. Belast de grote verbruikers en beloon de kleine/zuinige, nu!
  • Marc breugelmans

    5 jaar geleden
    Ze willen al ons spaargeld daar in Brussel,dat is het laatste dat België nog overeind houdt.Besparingen,stop ermee!
  • Frans Huygen

    5 jaar geleden
    een andere tip btw naar 6%!!!!!!