De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Turkije dat "forse sancties" op komst zijn.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Turkije dat "forse sancties" op komst zijn. © AFP

Trump waarschuwt voor "forse sancties" tegen Turkije

De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Turkije vandaag dat "forse sancties" op komst zijn tegen het land, na het Turkse offensief tegen de Koerden in het noordoosten van Syrië. Vrijdag had zijn minister van Financiën Steven Mnuchin al gezegd dat Trump stevige sancties tegen Ankara had goedgekeurd, maar dat die nog niet zijn geactiveerd.

16 reacties

  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Dit zou wel eens het begin kunnen worden van een allesomvattende oorlog. Het dreigen met sancties drijft Turkije in de armen van Rusland, Assad stuurt troepen. Nee, dit loopt goed fout.
  • Jan De Maeyer

    5 jaar geleden
    Turkije uit de Navo smijten.
  • Irma Van Der Veen

    5 jaar geleden
    Trump heeft dit veroorzaakt.de Koerden waren goed genoeg om IS te bestrijden en zijn nu door Trump uitgeleverd aan turkije. En trump probeert zijn handjes in onschuld te wassen Ik heb nog nooit een amerikaanse president zo zien spelen met de wereld vrede. Hoezo balen.
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Sobek Wessels Syrië bombarderen is niet je land verdedigen maar een land binnen vallen das is totaal iets anders.
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Palaveren,vergaderen, op en neer vliegen, staakt het vuren , dreigen en de tijd verstrijkt . Alle conflicten beginnen en eindigen ( als ze al eindigen) na eenzelfde scenario ! Geld weg gooien, wapens,slachtoffers enz.. Maar de “groten” doen lustig verder. De economie moet draaien !