Archiefbeeld, kamp Ain Issa.
Volledig scherm
Archiefbeeld, kamp Ain Issa. © AFP

VUB-prof Gerrit Loots: "Belgische IS-vrouwen en hun kinderen repatriëren is quasi onmogelijk geworden"

Gerrit Loots, kinderpsycholoog en professor aan de Vrije Universiteit Brussel, is van mening dat het bijna zo goed als onmogelijk is geworden om op dit moment Belgische IS-vrouwen en hun kinderen uit Syrië te repatriëren. Met zijn team bezocht Loots afgelopen zomer nog het kamp Ain Issa in Noord-Syrië, maar daar heerst nu complete chaos, zegt Loots.

52 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    Europese landen hebben hun kinderen laten doodgaan zegt die professor. Hij zou moeten zwijgen. Wetende dat oa bekend is dat minstens 2 vrouwen al eens waren teruggehaald en toch vrijwillig zijn teruggekeerd naar de IS. Wel het is niet de schuld van Europa maar van hunzelf. MEt zulke academici gaat het land zeker eraan, dus stuur ze ook maar naar ginder zodat ze aan de lijve ondervinden hoe barmhartig ze wel zijn. Het aantal idioten in Belgie is echt wel gegroeid en komen teveel in de media.
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Laat ze daar ! Wij moeten ze niet !
  • Daniel Nicolas

    5 jaar geleden
    Goed laat ze maar daar, en wanneer gaat men het echte debat aan dat ze meestal ook de Marokkaanse nationaliteit hebben en dat Marokko ze zeker niet terug wil? Child Focus is een terroristische organisatie geworden dat is duidelijk.
  • MYRTHE PASS

    5 jaar geleden
    De Europese landen hebben die kinderen niet laten doodgaan, maar hun IS-moeders wel door hun kinderen na de geboorte in ons land terug naar Syrië mee te nemen. De schuld ligt dus niet in België, maar bij de IS-vrouwen zelf. Hoe moet je als moeder zijn om dit je kind aan te doen??? Hopelijk blijven de Belgische grenzen voor deze vrouwen en kinderen gesloten. We moeten ook naar de veiligheid van onze Belgische bevolking kijken.
  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    Dat is eindelijk goed nieuws, we horen en zien niks anders dan slecht nieuws