Batshuayi speelde geen goeie match tegen Kazachstan, maar scoorde wel.
Volledig scherm
Batshuayi speelde geen goeie match tegen Kazachstan, maar scoorde wel. © Photo News

Straffe statistiek: Batshuayi sinds debuut efficiëntste spits ter wereld

Rode DuivelsMichy Batshuayi blonk niet uit tegen Kazachstan. Integendeel. De spits van Chelsea liep al te vaak buitenspel, was vaak ongelukkig in zijn acties en mocht van geluk spreken dat hij geen rood pakte. Maar, hij pikte wel opnieuw z’n goal mee, z’n zestiende goal al in 28 interlands. Batshuayi is zo de meest efficiënte spits, met meer dan zestien goals voor zijn land, ter wereld. 

15 reacties

  • Maria Briers

    5 jaar geleden
    En toch zou ik hem niet meenemen naar het EK. Benteke is nog altijd beter.
  • Dalila Bouchalaa

    5 jaar geleden
    Twee redenen : 1) Martinez zet hem alleen aan de aftrap in wedstrijden die van minder belang zijn (= tegen kleintjes) en 2) zoniet komt hij pas laat in de wedstrijd fris als een hoentje op het veld, wanneer de tegenstander al moe gestreden is. Ik zou liever zijn ratio "verprutste kansen" / "totale kansen" eens zien. Het is volstrekt normaal dat hij de bank door en door kent inmiddels.Die jongen kent niet de minste regelmaat en is veel te nonchalant.
  • jozef van riel

    5 jaar geleden
    Hij heeft gewoon zo'n goede statistieken omdat hij weinig minuten speelt. Laat hem 10 wedstrijden spelen met 7 doelpunten, wat best goed is, en het aantal minuten per doelpunt stijgt aanzienlijk!
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    tja eigenlijk is het de verkeerde die 51 goalen heeft ik had het eerder gezegd dat hij per gespeelde minuut meer scoorde dan Lukaku die ondanks dit steeds de voorkeur van de trainers kreeg.Vreemd toch als ze hun centjes kunnen oprapen blijken die trainers opeens veel beter te kunnen rekenen!Blijkbaar snappen velen het niet als je de beiden op veld zet dat de Bats bij iedere match gemiddeld 3 minuten eerder dan Lukaku scoort en mits hij evenveel speelt hij de best scorende spits zou zijn !
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Hij is niet de mooiste voetballer maar wél een pure goalgetter maar in schoon vlaanderen is beter doen dan Ronaldo zelfs niet goed genoeg. Op alles kritiek en zaniken in dit oord en zelf geen stuiver waard zijn. Makkelijk zat.