Ex-schepen Anick Berghmans krijgt celstraf en verliest zeven jaar haar rechten voor plofkraak

© ISOPIX

Anick Berghmans (39), ex-schepen van Lommel, is veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 24 met uitstel, voor haar rol bij een plofkraak in Lommel. Ze is ook voor zeven jaar uit haar rechten ontzet.

jvt

Op 21 juni 2018 werd een plofkraak gepleegd op een Bpost-kantoor in Lommel. De daders van de plofkraak hadden hun Audi onder een zeil in de schuur naast het huis van de schepen gestald. Ze gingen ­ervandoor met een buit van bijna 238.000 euro.

Berghmans had de vraag om de auto te stallen gekregen van de voortvluchtige vijftiger Patje H. uit het Oost-Vlaamse Zele, die vrijdag 5 jaar cel kreeg. Drie Nederlanders tussen 30 en 56 jaar uit Amsterdam en Zaandam kregen celstraffen van 5, 7 en 8 jaar.

Het parket had een celstraf van 4 jaar en een ontzetting uit haar burgerrechten van zeven jaar gevraagd. Daar maakte TV Limburg onderstaande reportage over.

Nadat de SP.A-schepen in verdenking was gesteld voor mogelijke betrokkenheid bij de plofkraak, nam ze ontslag als schepen. Berghmans bouwde daarvoor enige bekendheid op door haar deelname aan Big Brother en als zangeres van de Ketnetband.