Pokemon-moord: Shashia Moreau stierf door uit de hand gelopen wurgseks

door
Belga
Leestijd 2 min.

Shashia Moreau (20) is gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde Jonny Van Den Broeck (27) tijdens zijn verhoor voor het Antwerpse assisenhof. Van Den Broeck, die terecht staat voor de moord op Shashia Moreau uit Heist-op-den-Berg, zweeg al 2,5 jaar over wat er zich die fatale 7 februari 2017 heeft afgespeeld in zijn appartement aan de Van Stralenstraat in Antwerpen. Shashia Moreau en Jonny Van Den Broeck hadden elkaar leren kennen via hun gedeelde passie voor cosplay - mensen die zich in hun favoriete fantasypersonage verkleden - en Pokémon. Van Den Broeck had haar via Messenger enkele Pokémonfiguurtjes aangeboden, die ze bij hem mocht komen ophalen. De beschuldigde gaf toe dat hij op seksueel contact hoopte.

Ze hadden op 7 februari 2017 afgesproken in het Centraal Station van Antwerpen. Toen Shashia hem een bericht stuurde dat ze wat later ging zijn, had hij haar gezegd dat ze "gestraft" zou worden, "hard gestraft" zelfs. "Een hint naar seksueel contact. Ik denk dat haar antwoord 'nee' was", zei Van Den Broeck.

Ze waren samen van het station naar zijn appartement aan de Van Stralenstraat gewandeld. Shashia had volgens hem enkele minuten naar zijn Pokémonfiguurtjes gekeken, die in een vitrinekast stonden. "Het was niet wat ze ervan verwacht had. Ik heb dan haar achterwerk betast. Ze draaide zich verbaasd om en dan ben ik haar beginnen kussen. Ze kuste me terug en dan zijn we naar de slaapkamer gegaan."

Ze hadden seks. "Eerst normaal, dan ruwer, maar geen SM-toestanden. Ze bezeerde op een bepaald moment haar achterhoofd tegen het bed of tegen de muur. Dat zorgde voor een klein oponthoud, maar daarna gingen we gewoon verder. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad. Toen ik klaar was, merkte ik dat ze niet meer ademde of reageerde en sloeg ik in paniek."

bron: Belga