De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag © AP

Erdogan dreigt offensief dinsdag per direct te hervatten als akkoord niet gerespecteerd wordt

Het offensief in het noordoosten van Syrië zal dinsdagavond hervatten als de Koerdische troepen zich er niet uit terugtrekken zoals voorzien in het wapenstilstandsakkoord, waarschuwt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag.

12 reacties

  • Can Cannan

    5 jaar geleden
    Hij heeft gelijk. Als de terroristen tijd aan het rekken zijn zal Erdoğan deze keer voor niets of niemand meer stoppen vermoed ik.
  • Jason Kubrat

    5 jaar geleden
    Syrië is zwaar verdeeld over verschillende grootmachten. Vergeet niet dat er nog steeds een burgeroorlog gaande is in Syrië. Niks is wat het lijkt te zijn. Deze terroristische beweging heeft tientallen dorpen leeggeplunderd, zodoende grond in te palmen. De oorspronkelijke bewoners hebben zwaar geleden onder IS. Nu dat de IS is vernietigd, lijden ze onder deze Koerdische terroristen. Als Turkije en Europa veiligheid willen, moet deze Turkse operatie door iedereen gesteund moeten worden.
  • Piet Dooremont

    5 jaar geleden
    De Russen of de Syrische troepen moeten het vacuüm dat gecreëerd wordt door her terugtrekken van de YPG meteen invullen en Erdogan terugsturen van waar hij kwam.. Hij komt veel te goedkoop weg met de humanitaire crisis die hij heeft veroorzaakt en voor het met de voeten treden van de soevereiniteit van een ander land..om van de dreiging met een genocide nog te zwijgen. Deze dictator moet een lesje geleerd worden...
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Pres Erdogan heeft niet enkel lot van Syrische vluchtelingen voor ogen, Mr Emir. Hij rolt voor het eerst buiten zijn grenzen, als test; etnische cleaning, eigen military en wapens testen, diplomatieke, militaire en coomerciele netwerken her-bouwen, EU en zijn vijanden testen, Israel, Iran etc.testen. Pres Erdogan is geen altruist.Wel een krachtig opportunist. En een charismatisch leider, waar ze in de EU jaloers op zijn.
  • Ivo Hansen

    5 jaar geleden
    als je alles bekijkt kan ik hem toch geen ongelijk geven . het kan niet bblijven duren dat 3.5 miljoen syriers op turks grondgebied blijven en onderhouden moeten worden. of richting europa komen . en zo kunnen de koerden ook geenturkse dorpen meer beschieten . jammer dat hij IS troepen mee heeft laten moorden .