Rechts: de Australische jockey Laura Cheshire.
Volledig scherm
Rechts: de Australische jockey Laura Cheshire. © rv

Jockey weet niet waar racepaard is, tot ze het op tv geslacht ziet worden

PaardensportIntriest verhaal uit Australië. Een jockey, Laura Cheshire, zag daar op tv hoe een racepaard waarop ze achttien maanden gereden had, gedood werd in een slachthuis. “Het was zó gruwelijk om die beelden te zien”, stelt de Australische in een emotionele post op Facebook. Ze gebruikt het voorval ook om de situatie aan te kaarten.

5 reacties

  • Gino Van driessche

    5 jaar geleden
    Zo gaat het vaak in deze sector, prijzen binnenhalen en daarna als dank naar de slachtbank. Ik heb ooit een dergelijk paard van de slachtbank gered, en ik zou het onmiddellijk opnieuw doen. De dankbaarheid die ik terugkreeg was onbetaalbaar.
  • Nikolaas Bouman

    5 jaar geleden
    Mensen willen nu eenmaal goedkoop vlees. Jammer maar waar.
  • Tania Favaro

    5 jaar geleden
    Hopelijk kan ze er wat aan doen om de volgende paarden toch nog een mooi pensioen te geven ❤️
  • Bart Schellens

    5 jaar geleden
    Mss tijd om een paardenrace te verbieden. Sowieso niet meer van deze tijd. Misbruik van dieren voor onze voeding, entertainment, ... gaat er binnen dit en 10 à 20jaar toch uit. Het idee dat melk gezond is en dat de mens vlees nodig heeft is al lang achterhaald.
  • Carmen Van de casteele

    5 jaar geleden
    Heel triestig verhaal! Eerst dier uitbuiten om ermee te racen en daarna van eigenaar naar eigenaar en wanneer men er geen blijf meer weet naar slachthuis is de gemakkelijkste optie, maar waarom kan mendet dier geen mooi pensioen gunnen, het heeft toch altijd goed geweest voor mens! Paardenvlees eten, waarom? Er is toch genoeg ander vlees! Wij kopen alvast nooit paardenvlees! Stop hiermee en er worden geen paarden meer geslacht!!!!