REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Meer dan half miljoen vreedzame betogers in Barcelona, rellen en branden bij aparte manifestatie

Volgens de politie hebben vanavond 525.000 Catalanen in Barcelona gemanifesteerd tegen de strenge straffen die de separatistische politici maandag hebben gekregen. De manifestatie zelf verliep vreedzaam, bij een aparte betoging is de sfeer wel gespannen. In Catalonië vond vandaag een algemene staking plaats, op de vijfde dag van de protesten. Honderdduizenden demonstranten uit de bredere regio sijpelden vanmiddag al de stad binnen. 

99 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    andre poelmans, goeie rekenkunde: "slechts" 43% is kunnen stemmen, ondanks het verbod en het neerknuppelen van vrouwen en bejaarden. De rest is uit schrik thuisgebleven of ze hebben de stembussen ingepikt, zodat die niet konden worden geteld. Dus kan niemand weten hoeveel er voor of tegen onafhankelijkheid waren. Had men het referendum gewoon toegelaten dan was het duidelijk geweest. Het is Catalonië dat de rest van Spanje recht houdt, daarom mogen ze niet weg...
  • Andre Poelmans

    5 jaar geleden
    Kris Plateau, slechts 43% is geweest tijdens het referendum....uiteraard voorstanders. De rest moet werker, en die beseffen dat de kudde vrijheid roepers eigenlijk roepen om beter te kunnen leven en niet te werken. Ik heb 9 jaar in Cataluña gewerkt, jij en al die andere meelopers ( met de media) moeten mij niet zeggen hoe de vork in de steel zit. Jullie kennen de Catalanen niet... het gaat niet om vrijheid...het gaat te profiteren van de stategische plaats waar ze wonen.
  • Elsie Gosse

    5 jaar geleden
    Winkels bleven dicht... Handelaars werden onder bedreiging gedwongen om hun winkel te sluiten. Een Fransman die daar een winkel heeft, heeft deze morgen getuigd op de Franse radio.
  • Philippe vanhoutte

    5 jaar geleden
    Veel respect voor deze mensen. Hopelijk zal Europa dit niet blijven negeren. Begrip of respect van Madrid zullen ze niet krijgen...daar denken ze zelfs niet aan praten met Catalonië...
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    @Marcel de Baerdemaeker, inderdaad en volledig gelijk. Brussel gaat bijvoorbeeld 199 keer in Catalonië. Brussel 161 km² en Catalonië 32108 km² België 30000 km² is zelfs kleiner dan Catalonië.