Direct naar artikelinhoud
NoorwegenUpdate

Noorse politie vat tweede verdachte nadat gestolen ambulance voetgangers aanrijdt, tweeling van 7 maanden gewond

Noorse politie vat tweede verdachte nadat gestolen ambulance voetgangers aanrijdt, tweeling van 7 maanden gewond
Beeld Hollandse Hoogte / EPA

In Oslo heeft de politie een tweede verdachte gevat na een incident met een gestolen ziekenwagen. Eerder op de dag pakte de politie een gewapende man op die met een gestolen ziekenwagen verschillende mensen had aangereden. Bij de arrestatie werden verschillende schoten gelost. De politie meldde daarna dat ze op zoek was naar een tweede verdachte, een vrouw die in dronken toestand verkeerde. Die vrouw werd nu dus ook opgepakt.

Bij het incident raakten vier mensen gewond: een ouder echtpaar en een vrouw met een kinderwagen met daarin twee kinderen. Ze werden aangereden toen de politie de ambulance aan het achtervolgen was. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

De 32-jarige mannelijke verdachte raakte bij het incident lichtgewond. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

De ziekenwagen werd voor het incident gestolen op de plaats van een auto-ongeval. De politie gaat ervan uit dat de man die de ambulance stal, betrokken was bij dat ongeval. En ook de vrouwelijke verdachte was op de plaats van het ongeval.

Wellicht geen terreur

Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat het incident een terreurdaad zou zijn. De politie onderzoekt echter alle pistes, klinkt het op Twitter.

In het kader van het onderzoek zijn wapens en drugs gevonden, zo maakte de politie op een persconferentie bekend.

De speurders onderzoeken aanwijzingen dat de man contacten zou hebben met rechts-extremistische middens.

Wellicht geen terreur
Beeld Hollandse Hoogte / EPA

De opgepakte man en vrouw zijn beiden Noren, en waren reeds bij de politie bekend.Twee ambulances

Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis waren twee ambulances betrokken bij het incident. “Eén werd gestolen door een gewapende persoon. Enkele minuten later slaagde een van onze andere ambulances erin het gekaapte voertuig te stoppen door er tegen aan te botsen. Toen kwam de politie en pakte hem”, zei hij.

Volgens de krant Aftenposten droeg de kaper van de ambulance een groene militaire broek en een camouflagejas. Behalve een vrouw met een kinderwagen zou een ouder echtpaar geraakt zijn. Die zouden ongedeerd gebleven zijn.