AP
Volledig scherm
© AP

“Oplegger met 39 lichamen passeerde via Zeebrugge en werd opgepikt door trekker uit Noord-Ierland”

Wat gebeurde er met de 39 personen die dood werden aangetroffen in een oplegger in het Britse Essex? Volgens de Britse politie kwam de bewuste oplegger via de haven van Zeebrugge aan land in het Verenigd Koninkrijk en werd hij daar opgepikt door een Noord-Ierse trucker. Het havenbestuur van Zeebrugge stelt “90% zeker te zijn dat de truck niet via Zeebrugge is gepasseerd”. Waarschijnlijk gaat het om slachtoffers van mensensmokkel. De chauffeur van de truck is gearresteerd op verdenking van moord. Het gaat om een 25-jarige man uit Noord-Ierland.

24 reacties

  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Het echte probleem is de mensensmokkel. Daar heeft een staatssecretaris uit de regering die toen nog niet in lopende zaken was, hard tegen gefulmineerd. Maar hij is lang alle kanten aangevallen, ook vanuit de enerzijds-anderzijdshoek, die nu zo fel denkt te mogen uithalen. In dit land is geen fatsoenlijk beleid meer mogelijk, laat staan de mensensmokkel aanpakken. Leg daar nog europese mensenrechten bovenop en de soep wordt oneetbaar.
  • Johan Meulenbergs

    5 jaar geleden
    Schandalig .. onmiddellijk zet iedereen z'n paraplu open "ik heb het niet gedaan" Ja, er is nee eenmaal heel veel geld met deze mensensmokkel te verdienen en de smokkelaars krijgen bijna geen straf .. dan is de rekening snel gemaakt denk ik.
  • Jan Van de Velde

    5 jaar geleden
    Er bestaan internationale verdragen over het vervoer van goederen over land die niet alleen door EU lidstaten goedgekeurd zijn. Trailers worden geladen en verzegeld om de doorvoer door andere landen te vergemakkelijken (d.w.z. om - bvb als het om voedingsproducten gaat - te voorkomen dat aan elke grens tijd wordt verloren met controles). In de EU gebeuren de controles aan de buitengrenzen. Bovendien wordt het volledige vervoertraject niet noodzakelijk met één en de zelfde trekker afgelegd.
  • Joris Peeters

    5 jaar geleden
    90% zeker van niet? Hij is dus WEL via Zeebrugge gepasseerd. Giswerk komt niet professioneel over.
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    De chauffeur veel geld beloven en na vertrek de politie tippen: chauffeur in de gevangenis en het geld blijft "in the pocket"... Zoiets zeker?