Op de E40 in Brugge kwam afgelopen nacht een 24-jarige man om het leven. De wagen stond stil op de pechstrook toen hij werd aangereden door een vrachtwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de E40 in Brugge kwam afgelopen nacht een 24-jarige man om het leven. De wagen stond stil op de pechstrook toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. © SDVO

Elke week gewonde bij ongeval op pechstrook: “Helft Belgen kent veiligheidsregels op vluchtstrook niet”

Twee Belgen die ‘s nachts op de pechstrook stonden, zijn in de nacht van dinsdag op woendag doodgereden. Elke week gebeurt er ergens op de snelweg zo'n ongeval, weliswaar zelden met een dodelijke afloop. Het verkeersveiligheidsinstituut ziet het ongevallencijfer niet dalen. “De helft van de Belgen kent de veiligheidsregels op de vluchtstrook niet.”

6 reacties

  • Dirk Geelen

    4 jaar geleden
    Voor de huidige wegcode telt ook nog maar enkel snelheid en alcohol. Dit brengt ook meestal geld op en daar gaat verkeersveiligheid nu over. Hoeveel weggebruikers gebruiken hun richtingsaanwijzers nog? Nooit een campagne daarvoor.
  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    Het zijn niet de Mensen die op de pechstrook staan die een Fout maken , maar de Bestuurders die Hen op de Pechstrook aanrijden , als je de vrachtwagens op de snelwegen ziet zwalpen weet je genoeg ! Weeral ongevallen die veroorzaakt worden Omdat Mensen NIET Opletten en zitten te prullen achter het stuur ! Ga nog maar wat Flitsen dat helpt mss !?
  • Piet Corneel

    4 jaar geleden
    ha vele belgen vegen hun laarzen aan de wetgeving in het verkeer!!!!! Niet gebruiken van pinkers,lichten,gsm'en,snelheid enz... dat is allemaal niet meer nodig!!!!! Een rotte mentaliteit heerst er momenteel bij de belg.
  • Ghislain Huysentruyt

    4 jaar geleden
    Een vrachtwagen bestuurder die een andere vrachtwagen volgt (soms te dicht) begint soms uit te wijken op de pechstrook (bijvoorbeeld om te stoppen). Doordat hij links zit, rijdt hij al met de heft van zijn vrachtwagen op de pechstrook eer hij een stilstaand voertuig of iets dergelijks opmerkt op die pechstrook!
  • ringo van der pulst

    4 jaar geleden
    Zet de regelgeving dan eens in de krant,dat zou nog eens nuttig kunnen zijn.